Nytänkande och utvecklande

Skogsbranschen uppfattas ibland som konservativ och stelbent. Även om den utvecklas så går vissa delar långsamt. Mycket av den rådgivning som erbjuds sker i samband med virkesanskaffning eller försäljning av tjänster. Den är ofta sekundär, där huvudsyftet är att anskaffa virke och i samband med det erbjuds gratis rådgivning eller rabatter på andra tjänster. Vad som är bäst för en virkesinköpande organisation eller ett specifikt bestånd behöver inte vara bäst för ditt skogsinnehav, din ekonomi eller dina mål. Mina tjänster börjar med din målbild, därefter går vi ut i skogen och inte tvärt om.

Opartisk och alltid på er sida

Jag är helt fristående och opartisk gentemot andra aktörer i skogsbranschen. Det betyder även att mitt tjänsteutbud kan mixas och anpassas helt efter era önskemål, utan pekpinnar från andra aktörer. Är ni kund hos mig ska ni alltid kunna lita på att jag alltid arbetar med er i fokus, fritt från andra intressen.

Transparens

En skogsägare verkar som företagare i en bransch där transparensen ibland är bristfällig. Skogsvårdstjänster som paketeras i virkesaffärer, svårtolkade prislistor på timmer och olika affärsformer är bara några exempel på faktorer som påverkar transparensen. Därtill så är informationsutbytet mellan skogsägare generellt ganska lågt.
För att kunna göra affärer som skogsägare krävs en inblick i ett brett spektrum av faktorer som inte alltid är så lättolkat.

Eftersom jag själv inte tjänar några extra pengar på virkeshandel eller provisionstjänster så tar jag betalt för min tid, eller en fast kostnad. Det är självklart att redovisa samma transparens mot mina kunder som jag förespråkar hos virkesmarknaden. Min kostnad ska alltid stå i relation till det mervärde jag levererar. Ni ska tjäna pengar på att anlita mig.